Kasteelruïne Fluweelengrot
overlay
NL - EN - FR - DE

Roofvogeldemonstraties

Historie

Valken en de valkerij zijn, zo zegt de naam al, van oudsher verbonden met Valkenburg en zijn kasteel. Sinds de Middeleeuwen werden valken omwille van hun vernuftige vangtechniek voor de jacht gebruikt. Vanuit onze streek werd de valkerij over heel Europa uitgedragen.

Heden

Vandaag de dag is de fascinatie voor valken en andere roofvogels onverminderd groot: de hautaine rust die deze vogels uitstralen wekt ontzag bij eenieder. Contact met roofvogels is echter niet zo vanzelfsprekend. Roofvogels ontvluchten menselijke nabijheid, omdat zij mensen (terecht) als hun grootste vijand zien. Van de televisie kent iedereen echter wel de ontzagwekkende mystiek van de majestueus op de thermiek zwevende arenden, pijlsnelle achtervolgingen van haviken en in duikvlucht uit de wolken vallende valken.

Roofvogelshowdemonstraties

De roofvogeldemonstraties op het Kasteel van Valkenburg worden verzorgd door de Belgische valkenier Etienne die u enthousiast en humoristisch voorziet van informatie. Hij werkt met verschillende soorten valken, buizerds en een havik. Er zijn ook andere vogels aanwezig, waaronder een arend.

U kunt deze kanjers van nabij bewonderen en misschien zelfs even op de handschoen houden, al begrijpt u dat niet alle vogels daarvoor geschikt zijn!

De valkeniers kunnen u alles vertellen over de meest uiteenlopende roofvogels en hun gewoonten.
Prijs: op aanvraag.
Mail voor meer info: info@kasteelruinevalkenburg.nl
Klik hier voor het reserveringsformulier.